Nu har S vaknat och vi skall strax ta oss ut (vad tusan hände med det fantastiska vädret som vi bblev lovade i Oslo under helgen !?)
Blanda de torra ingredienserna väl och tillsätt sedan smöret som är skuret i kuber
Jag fick hjälp med bakningen
Tillsätt yoghurt (jag tar hälften vaniljyoghurt och hälften rømme (fetare variant av gräddfil)
Forma sconesen och doppa/rulla dom i socker
In i ugnen tills dom har fått en gyldenbrun färg. Serveras med cremeost
Ella tyckte det var väldigt intressant att se vad jag gjorde
Min lilla receptbok
Till 8 st (eller 4 stora brukar jag göra)
3 dl vetemjöl
2 del havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 del socker
75 g smör
2 del vaniljyoghurt (jag tar 1 dl yoghurt och 1 dl gräddfil)
1 dl frysta blåbär
0, 5 dl socker att doppa i
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15-17 min, ev längre om du gör 4 stora i stället för 8 mindre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar